איזה סוג של יישור שיניים הכי מומלץ לילדים - מידע מפורט אודות איזה סוג של יישור שיניים הכי מומלץ לילדים
Emama

איזה סוג של יישור שיניים הכי מומלץ לילדים

התקנת פלטה ליישור שיניים, היא אבן דרך חשובה בחיי הילד. היא מסמנת את בואן של שנות העשרה, ומהווה מחויבות חיובית לבריאות האורתודונטית שלהם. לאחר שקיבלתם החלטה שהילד שלכם זקוק לפלטה, השלב הבא הוא לבחור את סוג יישור השיניים המתאים לו.

גיל הנעורים הוא גיל שבו מתחילים בכמה טיפולים אסתטיים כמו יישור שיניים עקומות במגוון שיטות: יישור שיניים שקוף, פלטה מסורתית ועוד.

מהם סוגי הפלטה ליישור שיניים של ילדים?

הפלטה של ימינו עובדת הרבה יותר טוב ומציעה נוחות רבה יותר מהפלטות של ילדותנו. כל סוג של פלטה שתבחרו עבור ילדיכם, תעלה אותם על המסלול הנכון בדרך לשיניים בריאות לכול החיים. פלטה היא כבר לא פתרון חד פעמי. הנה חלק מסוגי הפלטות האפשריות היום:

פלטות מסורתיות

פלטות מסורתיות הן ההתקן המנוסה ביותר בטיפולים האורתודונטים. פלטות אלה מיישרות את השיניים באמצעות סט של סוגרים מתכתיים, חוטים קשתיים ורצועות אלסטיות. הסוגרים מחוברים לשיניים באמצעות דבק דנטלי מיוחד. חוטי הקשת יוצרים מערכת לחצים הגורמת לשיניים להחליק למקומן הנכון, בעדינות.

יתרונות – היתרון החשוב ביותר של פלטות המתכת המסורתיות קשור לעובדה שהן פועלות בצורה מעולה, גם במקרים שבהם השיניים עקומות בצורה חמורה. פלטה זו מאפשרת לאורתודנט לשלוט בטיפול ולתקן גם מקרים מסובכים של שיניים עקומות. היעילות של הפלטה מתבטאת בכך שהיא עובדת מהר ומאפשרת לילד ליהנות מחיוך ישר ויפה לאחר זמן קצר יותר.

פלטת המתכת המסורתית היא ההתקן המשתלם ביותר ליישור שיניים. ויתרון זה חשוב מאוד למשפחה עם תקציב מוגבל. פלטות אלה עשויות מחומרים חזקים, כך שרק לעתים רחוקות מאוד עלולים להישבר, בעיקר אם הילד מרבה בפעילויות פיזיות ועלול להיפגע באזור הפה.

חסרונות – רוב החסרונות של פלטות מתכת מסורתיות, ניתנות לניהול אבל, יהיו לילד כמה הגבלות מזון. הוא לא אמור לאכול ירקות קשים ולא מבושלים במהלך הטיפול האורתודונטי שלו. בנוסף, פלטה זו משתמשת בגומיות שצריך להחליף מדי 4 עד 6 שבועות. אבל זה דווקא לא תמיד חסרון. יש ילדים שאוהבים לבחור גומיות בצבעים שהם אוהבים.

פלטות חלקיות

פלטה חלקית היא אופציה לילדים שלא זקוקים למערכת שלמה. היא כוללת סוגרים וחוטים, אבל לא מכסה את כל השיניים.

יתרונות – פלטות חלקיות יכולות לכוון את השיניים הספציפיות שצריך להזיז למקומן.

חסרונות – תלוי במצב הילד, יתכן שבסופו של דבר יהיה צורך בפלטה מלאה. הרופא יוכל לסקור את מצבן הנוכחי של שיניי הילד ולדווח לכם אם פלטה חלקית אכן תספיק ליישור שיני הילד.

פלטות מיני

פלטת מיני פועלת לפי אותה מערכת של סוגרים וחוטים הקיימים בפלטה המסורתית, אבל אלה קטנים יותר וכוללים פחות מתכת.

יתרונות – הגודל המוקטן של הסוגרים גורם לכך שפלטת המיני נוחה יותר ללבישה. כמו כן, היא תשפיע פחות על המראה של הילד.

חסרונות – חסרונות פלטת המיני זהים בעצם לאלה של הפלטה המסורתית. כלומר, יש מגבלות מזון, ויש צורך בהחלפת גומיות.

פלטות קשירה עצמית (Self-Ligating)

פלטת קשירה עצמית משקפת התקדמות מרגשת בתחום האורתודונטיה. הפלטה מיישרת את השיניים באותו אופן כמו הפלטה המסורתית ופלטת המיני, אבל בלי הגומיות. במקום זאת, היא משתמשת בקליפסים ממתכת שמחברים את חוטי הקשת לסוגרים.

יתרונות – מערכת זו מהווה התקדמות מרשימה. זו השיטה הראשונה שיכולה ליישר שיניים מהר יותר מהפלטה המסורתית. כדי שהשיניים יגיעו למיקום הנכון עליהן להחליק לאורך חוטי הקשת, בתגובה ללחץ המופעל עליהן. הגומיות, אמנם עוזרות לשמור על פלטה מאובטחת, אבל הן גם יוצרות חיכוך שמעכב את התנועה. ללא גומיות, השיניים יכולות לנוע עם הרבה פחות חיכוך. המשמעות היא זמן טיפול מהיר יותר.

יתרון נוסף, כמו בפלטה המסורתית ובמיני, קשור לאיכות המתכת שהיא חזקה ועמידה במיוחד, והפלטה לא תיפגע  במהלך הפעילות הרגילה של הילד.

חסרונות – פלטות אלה הן גרסה נוספת של הפלטה המסורתית, אז גם כאן יש מגבלות מזון.

לבסוף, כאשר אתם שוקלים את סוגי הפלטות השונים, קחו בחשבון את העדיפויות של הילד שלכם. השיקול החשוב ביותר הוא כמובן יעילות הטיפול. גורמים נוספים שכדאי לקחת בחשבון כוללים: עמידות, קלות הטיפול, והמראה של הילד במהלך הטיפול.

 

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.