איך לעשות אמבטיה לתאומים - מידע מפורט אודות איך לעשות אמבטיה לתאומים
איך לעשות אמבטיה לתאומים
לרחוץ תאומים זה אתגר, אבל זה בהחלט אפשרי ואפילו מהנה. בעבורם, מדובר בזמן איכות ביחד, בו הם נהנים מהים, מהצעצועים ומהשהות אחד עם השני.
אופי הרחיצה משתנה עם הזמן, כשבהתחלה, כשהתאומים בני מספר שבועות עד מספר חודשים בודדים, מדובר באירוע שדורש תשומת לב מקסימלית ו-2 זוגות ידיים לפחות, וכדאי לקלח כל אחד מהם בנפרד. בהמשך, כשהתאומים מסוגלים לשבת לבד, ניתן להפוך את האמבטיה לאירוע נחמד אך עם השגחה.
טיפים לאמבטיה לתאומים
- לרחוץ כל אחד בנפרד - עד שהתאומים לא יושבים בעצמם, צריך לרחוץ כל אחד מהם בנפרד, אחרת קשה יהיה להשתלט עליהם. לא מומלץ לעשות זאת גם עם זוג ידיים נוסף, כיוון שהדוחק והצפיפות בחדר האמבטיה עלולים להלחיץ את התינוקות ולגרום לבכי, שממילא כבר ישנו בסיטואציה זו. בזמן שתינוק אחד עושה אמבטיה, מומלץ לשים תינוק אחר באזור מוכר ואהוב, לדוגמא בלול עם צעצועים שהוא אוהב, ועדיף שיהיה בהשגחה או במרחק סביר שבו ניתן לראות ולשמוע אותו. לאחר סיום האמבטיה לילד אחד, עושים החלפה.
- אמבטיה משותפת – ברגע שהילדים יושבים לבד, ניתן להתחיל לרחוץ אותם יחד. פעולה מסוג זה מחברת ביניהם והסיטואציה כולה הופכת לחגיגת מים בשבילם. מעבר לכך, זה חוסך זמן. במצב של אמבטיה משותפת, גובה המים לא יעבור את מחצית גופם, ומומלץ להושיב אותם בתוך כיסאות יעודיים, מעין "מצוף" בתוכו הם יושבים, או לשים בתחתית האמבטיה מזרון כדי למנוע החלקה.
- אמבטיה לתינוק - ניתן לבחור באמבטיה לתינוק, שמספקת בטיחות מקסימלית, ובעלת בסיס מונע החלקה השומר שהאמבטיה לא תזוז ממקומה בעת הרחצה וכן כזאת שמתאימה למנח גופו הטבעי של התינוק ולכן מונעת מצב של חוסר נוחות ותזוזת יתר של התינוק. היתרון באמבטיות מסוג זה הוא שהילדים שמורים טוב יותר ולא יכולים להחליק או להתנדנד. החיסרון הוא, שאמבטיות בטיחותיות עלולות לגרום לשאננות מצד ההורים שמרגישים שהם יכולים לצאת מחדר האמבטיה רק לכמה רגעים.
- תלמדו לבקש עזרה – בין אם האמבטיה היא אמבטיה משותפת או לא, אתם צריכים מישהו נוסף אתכם שיוכל להשגיח על התינוק השני ולהביא לכם מה שתצטרכו לחדר האמבטיה ובמהלך ההלבשה של התינוק. חמש דקות עם כל ילד בזמן שהאחר עובר מקלחת, תוביל לילדים רגועים יותר, ותהפוך את הערב שלכם להרבה יותר נינוח ולנטול חרדה ולחץ. מומלץ לחלק ביניכם את האחריות בכל הנוגע לפעולות שיש לעשות בשעת המקלחת, וכך תבטיחו לעצמכם שאירוע זה יעבור בשלום.
- נסו למנוע מלחמות בין הפעוטות בזמן האמבטיה – ילדים, ובפרט תאומים, אוהבים להיכנס למלחמות של "זה שלי". הוציאו מהאמבטיה צעצועים שהם נלחמים עליהם בדרך כלל, והוסיפו צעצועים ומשחקים שגורמים להם להתרכז.
- הכינו מראש תחנת הלבשה את האמבטיה – במהלך האמבטיה, אין זמן ללכת להביא את המגבת או לחפש בארגון את הסבון. הכינו מראש ובהישג יד את כל הדברים שתצטרכו למהלך האמבטיה, והכינו את עמדת ההלבשה – בגדים, חיתול, קרמים וכד'. זאת, כדי לאפשר לעצמכם להגיע במהרה לתינוק השני שמחכה, וכדי לא ליצור מצב שבו התינוק נשאר ללא השגחה בעמדת ההלבשה בזמן שאתם מחפשים את החיתול.
אמבטיה לתאומים – חשוב שלא להילחץ ולא להלחיץ
אירוע המקלחת הינו אירוע שדורש לא מעט סבלנות. בהרבה בתים, לעשות אמבטיה לתינוק אחד זה אתגר, כיוון שיש צורך להכריח אותו להיכנס אליה ולאחר כן להכריח אותו לצאת ממנה, וכל זה כמובן מלווה בדאגה רבה שכל התהליך יעבור בשלום. חשבו על כל זה – כפול 2. חשוב שלא להלחיץ את הילדים במהלך המקלחת, ולא לגרום לעצמכם להיכנס ללחץ ולאבד שליטה כשמים עפים החוצה. תנו להם ליהנות במים, ובזמן שהם משחקים במשחקי האמבטיה, תוכלו לסבן אותם אחד אחרי השני. הכללים הם כללים בטיחותיים, כשכל פעולה אותה תעשו נגזרת מכך – הכנה מקדימה של מוצרי האמבטיה ועמדת ההלבשה, מקלחת לכל ילד בנפרד בשלב בו הם עדיין אינם יושבים ובקשת עזרה ממי שיכול לתת יד בשלב זה של היום.
הבהרה
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.