בית ספר תיכון - בדרך לבגרות - (15-18) - מידע מפורט אודות בית ספר תיכון - בדרך לבגרות - (15-18)
ילדכם הגיע לגיל בית ספר תיכון. הוא כבר כמעט בן אדם בזכות עצמו. מה שהכי מאפיין את התקופה הזו אצל בני נוער הוא כנראה הצורך לקבל החלטות. אולי הם לא תמיד רואים את זה אבל ההחלטות שיקבלו בתיכון, יכולה להיות להן השפעה לא קטנה על המשך הדרך.
לאחר ההתפתחות לאורך החטיבה (מה שקורה בעיקר במהלך כיתה ט'), מתחילות הדרישות הרציניות מהם. עם כניסתם לתיכון מתבקשים בני הנוער להחליט מהו כיוון ההתמקדות שלהם בלימודים – באילו מגמות ילמדו? ריאלית? אולי מדעי הרוח או אומנויות? יש שיחליטו בשלב הזה ללכת ללמוד בתיכון עם התמחות מסוימת כמו תיכון לאומנויות.
כל אחד מהם יתמודד עם הצורך הזה לבחור בצורה קצת שונה. במידה רבה, הם יפעלו בהתאם לערכים שספגו בבית. יש שמפת הדרכים שלהם תהיה ברורה להם וסלולה היטב ויראו בהחלטות שיקבלו כעת חשיבות מכרעת להמשך הדרך (ואולי קצת במחיר נעוריהם?). יש שיתנו לעצמם לזרום עם מה שבא ומה שמתחשק כרגע, כי כל החיים לפניהם. ועל הציר הזה יש כמובן וריאציות שונות.
בארצנו בגיל הזה נכנס עוד אלמנט מאד משמעותי והוא השיח בנוגע לגיוס לצבא. מתחילים לדבר עם בני הנוער על כך בבית הספר, ויש שיחליטו ללכת לכל מיני מכינות קדם צבאיות. מתחילים לחשוב מה רוצים לעשות בצבא. בעידן שבו אנו חיים יש גם כאלו שמתלבטים אם להתגייס בכלל. ללא ספק, הגיל הזה מלווה באתגרים רבים.
אבל אסור לשכוח שאלו עדיין בני נוער, ומעסיקות אותם בעיקר סוגיות של מי אני, מה מקומי בעולם, מהם הערכים שלי. סוגיות חברתיות ועניינים שבינו לבינה. בעקבות זאת יופיעו אצל חלק מבני הנוער גם דיכאונות, מצבי רוח משתנים ונטייה להסתגרות.
זו תקופה לא קלה של לחצים חברתיים, התנסויות, חלקן יכולות לערב גם התנהגות מסוכנת עבורם (סמים ,אלכוהול, נהיגה לא אחראית וכדומה). זהו השלב שבו אתם צריכים ללמוד לתת לילדכם את החופש וההזדמנות לחקור ולגלות בעצמו, אך תמיד להיות שם עבורו, ותמיד עם היד על הדופק.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.