דרכים לעזור לילדכם לרדת במשקל - מידע מפורט אודות דרכים לעזור לילדכם לרדת במשקל
דרכים לעזור לילדכם לרדת במשקל
ישנם יותר ויותר ילדים שמנים. על פי מחקרים שנעשו, העלייה במספר שילדים השמנים הובילה לכך שיותר ויותר ילדים מאובחנים במצבים כמו רמות כולסטרול גבוהות וסוכרת סוג 2, מחלות שבעבר היו מאובחנות רק אצל אנשים מבוגרים עם עודף משקל.
אין דרך מהירה וקלה לעזור לילד שלכם לרדת במשקל. הירידה במשקל דורשת שינוי ארוך טווח בסגנון החיים ובהרגלי האכילה של ילדכם שצריכים להיות חלק מהמבנה המשפחתי. אך זה בהחלט אפשרי, הנה הדרך לעשות זאת:
- הציבו גבולות מציאותיים עבור הילד שלכם – מכיוון שילדים עדיין גדלים, יתכן שיהיה טוב יותר לעזור להם לשמור על המשקל שלהם במקום לרדת במשקל. כאשר הילד שלכם גובהה מבלי לעלות במשקל, הוא באופן טבעי ירזה. אצל ילדים שמנים יותר, מטרה טובה היא ירידה של בערך חצי קילוגרם בשבוע. ככל שהמטרה יותר ברת השגה, ככה הסיכוי שילדכם יצליח לחיות עם השינויים הללו, גדל.
- תעודדו פעילות גופנית – כל סוג של פעילות אירובית תעזור לילד שלכם להוריד קלוריות. הליכה, ריצה קלה, רכיבה על אופניים והחלקה על סקטים הם כולם דרכים טובות לשרוף קלוריות. בנוסף, אתם צריכים גם לעודד את הילד שלכם להיות פעיל בדרכים אחרות, כמו לעלות במדרגות במקום במעלית למשל, או ללכת במקום לנסוע לבית של חבר או לחנות השכונתית.
- תבחרו מגוון מאכלים בריאים ומזינים – תעודדו את הילד שלכם לאכול 3 ארוחות קטנות ו- 2 חטיפים קטנים כל יום כדי שהוא לא יעבור תקופות ארוכות של זמן שבהן הוא מרגיש רעב, שבסופו של דבר יכול להוביל לזלילה מיותרת. תספקו לילד שלכם הרבה פירות וירקות ותעודדו אותו לשתות הרבה מים. לא רק שבתפוז יש הרבה פחות קלוריות מאשר בכוס של מיץ תפוזים, אלא שבתפוז יש גם סיבים שעוזרים לילד להרגיש שבע יותר ומסופק. הציעו לילד שלכם מאכלים דלי שומן כמו חלב דל שומן ויוגורט דל שומן או גבינות קלות. חטיפים דלי קלוריות כמו פופקורן או בייגלה מלוחים הם חטיפים טובים יותר מאשר טוגני תפוחי אדמה, עוגות ועוגיות.
- תשנו את הרגלי האכילה של המשפחה כולה – תעודדו את הילד שלכם לאכול רק כאשר הוא רעב ולא כתעסוקה בשביל להעביר את הזמן. תגישו ארוחות משפחתיות רק במטבח או בחדר האוכל בלי כל הסחת דעת אחרת כמו טלוויזיה למשל. אם הילד שלכם אוכל בזמן שהוא רואה טלוויזיה, יתכן שהוא לא ישים לב לכמות האוכל שהוא אוכל ובסופו של דבר יגיע למצב של אכילת יתר.
- תנסו טכניקות (שיטות) לשינוי ההתנהגות – שיטת פרסים יכולה לעזור להוות מניע עבור הילד שלכם כדי להקפיד על הדיאטה שלו. למשל, אם הילד שלכם שותה מים במקום סודה (או כל משקה מוגז) במשך שבוע שלם, תתנו לו פרס שיכול להיות צעצוע קטן או פעילות שהוא הכי נהנה ממנה. אל תשתמשו באוכל כפרס.
- תשמרו על מעקב אצל רופא הילדים שלכם – תקחו את הילד שלכם לרופא הילדים כל שבועיים כדי שיבדוק את המשקל שלו ובנוסף, יעשה לו גם בדיקות דם, אם יש צורך בכך. הימנעו משקילות יומיות בבית מכיוון שעליות וירידות קטנות במשקל יכולות לגרום ללחצים מיותרים רבים אצל ילדים.
- תספקו לילד שלכם תמיכה - זה חשוב שכל המשפחה שלכם תשנה את הרגלי האכילה שלה כדי לעזור לילד שלכם להקפיד על הדיאטה ולרדת במשקל. תוודאו שאין הרבה ממתקים ואוכל משמין בבית. הקפידו להחזיק רצועות גזר וסלרי במקרר כחטיפים מהירים, בנוסף לפירות. הכינו ארוחות בריאות ודלות שומן לכל המשפחה שלכם. ויותר מכל, תספקו לילד שלכם תמיכה והרבה חיזוקים.
הימנעות מעודף משקל
אמנם הניסיון לעזור לילדים בעודף משקל לרזות חשוב מאוד, אפילו יותר חשוב הוא הניסיון למנוע מהם להגיע למצב של עודף משקל מלכתחילה. גם זה אינו דבר שקל לעשות אותו, אך צריך להתחיל בילדות המוקדמת, במיוחד אם לילד שלכם יש סיכוי להגיע למצב של עודף משקל, כמו למשל אם יש לו הורים בעודף משקל.
הכרת ההתנהגויות שמובילות ילדים להגיע למצב של עודף משקל יכולה לעזור למניעת המצב. התנהגויות אלה כוללות הרגלי אכילה לא בריאים או חוסר בפעילות גופנית והתעמלות.
עצות למניעת עודף משקל כוללות:
- הגבלת כמות הקלוריות שהילד שותה. למשל, הרבה ילדים שותים יותר מדי מיץ וסודה כל יום. ההקפדה על ההגבלה המקובלת של 113-170 גרם של מיץ טבעי ב- 100% לילדים מתחת לגיל 6 ורק 227-340 גרם לילדים גדולים יותר יכולה לעזור להימנע מעודף משקל.
- הגבלת כמות החלב שילדים קטנים שותים. אמנם שתיית חלב חשובה וזה מקור טוב לסידן, יותר מדי חלב יכול להביא את ילדכם למצב של עודף משקל. ילדים לא צריכים יותר מ- 454-680 גרם של חלב ביום.
- הימנעות מאכילה תדירה של אוכל מהיר.
- שמרו על גודל מנות לא גדולות מדי. בעיה נפוצה התורמת לבעיית עודף המשקל אצל ילדים היא אכילת ארוחות עם מנות גדולות מדי.
- אל תכריחו ילדים קטנים "לנקות" את הצלחת שלהם. דרך חשובה לעזור לילדים ללמוד לאכול בריא, היא ללמד אותם שהם יכולים להפסיק לאכול כאשר הם מלאים.
- תעודדו פעילות גופנית כל יום. פעילות זו יכולה לכלול הליכות משפחתיות, לשחק בחוץ, רכיבה על אופניים או השתתפות בספורט בבית הספר כמו כדורגל וכדורסל.
- הגבילו שעות פעילות כמו צפייה בטלוויזיה ומשחקי מחשב.
- הימנעו מלאפשר לילדים לאכול בזמן שהם צופים בטלוויזיה. במקום, הגבילו את הארוחות למטבח או חדר האוכל.
- אל תשימו מדי דגש על כל מה שהילד אוכל. זכרו לא להגביל קלוריות ובמקום, הציעו דיאטה בריאה המכילה 3 ארוחות בריאות (אל תוותרו על ארוחות, בעיקר לא על ארוחת הבוקר) וכמה חטיפים, ותאפשרו ממתק מדי פעם. יותר מדי שיחות עם ילדכם על קלוריות, שומן ודיאטה יכולים להזיק יותר מלהועיל ולהוביל להפרעות אכילה.
הבהרה
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.