מסתמן שבקרב ילדים יש זמן מסך ממושך ועשויות להיות לכך השפעות התנהגותיות שליליות בהמשך. כיצד ניתן להתמודד? מה יכול לסייע בהתפתחות וזמן איכות? היכנסו >>
הילדים של היום צמודים למסכים שעות רבות ובעיקר בעת החופשות נטולות המסגרת. הם נעים בין מסך הטלפון למסך המחשב ולמסך הטלוויזיה ויכולות להיות לכך השלכות שליליות בהווה ובעתיד. למעשה, מחקר שנערך על ידי המכון הלאומי לבריאות בארה"ב הראה שילדים המבלים שעתיים "על מסך" עשויים לסבול מקשיי חשיבה וקשיי עיבוד שפה יותר מילדים שאינם מבלים שעתיים ויותר על מסך.
נראה שלזמן מסך ממושך בקרב ילדים עשויות להיות השפעות שליליות גם על ההתנהגות, הקוגניציה והרגש וזו הסיבה שהורים רבים מנסים לנתק את הילדים מהמסך ומחפשים פעילויות אלטרנטיביות. כאן נכנס לתמונה לגו המהווה אלטרנטיבה נהדרת לפעילות שאינה קשורה בצפייה וכוללת משחק, יכולה לפתח חשיבה, יצירתיות ולשדרג את היכולות המוטוריות. אבני לגו מגיעות בשלל צבעים באינסוף אפשרויות הרכבה ובנייה, בין אם מדובר בהרכבה ובנייה פרי סטייל ככל שהדמיון מאפשר ובין אם בהרכבה או בנייה על פי הוראות לסיום והשלמת הדגם. משחק הלגו לא מפסיק להפתיע ולרגש קטנים וגדולים במיוחד בשילוב דמויות המוכרות לילדים, סיפורי אגדה, מבנים מוכרים מרחבי העולם. מה יש בלגו שיכול לסייע לילדים הן בבילוי זמן איכות והן בהתפתחות מתמדת?
מיומנות מוטורית קריטית לילדים גם בהמשך הדרך בכתיבה, ציור, הדבקה, גזירה. בפעילות בלגו לומדים בהחלט כיצד לשפר את המיומנויות המוטוריות העדינות במיוחד עם אבני לגו קטנים יחסית בהרכבתן זו לזו ובעבודה עם הידיים תוך שימת דגש על איזון, תיאום בין עיניים לידיים וכדומה. הבנייה מסייעת גם בפיתוח החשיבה המרחבית, למידה של מספרים כאשר סופרים כמה אבני לגו יש או כמה אבנים צריכים לתהליך הבנייה.
כל מארז של לגו או אבני לגו בשלל צבעים מציעים עולם שלם של אפשרויות מעוררות סקרנות המפתחות את הדמיון, כשהילד יכול לבנות משהו ככל העולה על דעתו ועל רוחו או לבנות בהתאם להוראות להשגת המודל של המארז. תוך כדי, הוא לומד לעקוב אחר הוראות, לייצר משהו חדש, להמציא יש מאין וכך נהנה גם מפעילות מהנה וגם מתחושת הישגיות בסיום פרויקט ההרכבה.
הרכבה ובנייה בלגו דומה קצת למדיטציה כי היא מאפשרת רוגע פנימי כאשר הילד מרוכז במשימת ההרכבה ויכול לאמן גם את המוח וגם להירגע כאשר הוא עסוק בהרכבת הלוגו. התהליך של הבנייה מאפשר לו ללמוד כיצד לתכנן, להתרכז טוב יותר ולשפר באופן משמעותי את המיקוד כמו גם את הסבלנות ואת יכולת ההתמדה כאשר הוא עסוק בהשלמת המשימה.
לגו אינו רק משחק עצמאי ויכול להיות בהחלט משחק חברתי כאשר מספר ילדים שותפים לבנייה משותפת ובמהלכה הם לומדים כיצד לתקשר ביעילות וטוב יותר. ניתן לשלב כוחות בבנייה ביחד של מודל מסוים או בנייה יצירתית חופשית ולאפשר לילדים לחוות עבודת צוות ותחושת הישג משותפת כמו גם לעבוד כך על המיומנויות החברתיות בהקצאת תפקידים – על איזה חלק כל אחד ממונה ואיך אחד יכול לעזור לשני בהמשך הבנייה וכמובן שניתן להפוך את התוצרים לסיפור שמספרים וחווים בין אם מדובר בפיראטים שהגיעו לספינה או בארמון עם בובות לגו או בבית משפחה. בדרך זו אפשר גם לחזק את הכישורים הוורבליים של הילדים ולסייע להם לספר סיפור באמצעות דמויות או מבני הלגו שהורכבו.
לגו מוצע במגוון רחב של גרסאות לכל המשפחה, כך שגם אחים וחברים בגילאים שונים יכולים לשתף ביניהם פעולה וגם ההורים יכולים להשתלב בעשייה ותמיד אפשר ליצור משהו חדש. מדובר במשחק שמלווה את המשפחה לאורך שנים ויעזור לכם להרחיק את הילדים מהמסכים בצורה מעניינת, מאתגרת וחווייתית.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.