בתחילת הטרימסטר השני (השליש השני של ההיריון) תתעוררי לגלות שחסר לך משהו – בחילות. את לא רק מצליחה לאכול ארוחה שלמה, את גם מרגישה שהאנרגיות שלך חזרו אלייך סוף סוף. הרחם שלך עדיין לא גדולה מספיק כדי לגרום לחלק מהסימפטומים הלא נעימים שעלולים לצוץ בטרימסטר השלישי. מצד שני, זה יכול להיות מבאס להרגיש ענקית ושהבגדים שלך כבר לא עולים עלייך, אבל אף אחד לא רואה ויודע שאת בהיריון. אל תדאגי, זהו שלב קצר מאוד – מתישהו בחודש הקרוב, אדם זר לחלוטין יעשה לך את היום כשהוא ישאל אותך "מתי את מצפה ללדת?"
אחת הסיבות לכך שהאנרגיה שלך חזרה היא שהעבודה המפרחת של התפתחות איברים פנימיים כמעט הסתיימה. בשבוע ה- 14 התינוק שלך שוקל כ-45 גרם ואורכו כ- 12 סנטימטרים. התינוק מאוד פעיל עכשיו, הוא מתהפך ומסתובב במי השפיר כל הזמן. את בטח תרגישי את התנועות הללו כתחושת פרפרים בבטן אשר מתחילים בין השבוע ה- 18 לשבוע ה-22.
הטרימסטר השני של ההיריון עלול לכלול בדיקות ולכן חרדות מהבדיקות הללו אצל חלק מהנשים. אם את מעל גיל 35, או שהיו לך תוצאות מדאיגות בבדיקות אחרות, הרופא שלך ימליץ לך לעשות את בדיקת דיקור השפיר (זהו אמצעי בו נעשה שימוש לאבחון טרום לידתי של הפרעות כרומוזומליות ומחלות גנטיות), אשר בודקת ומאבחנת מצבים כמו תסמונת דאון (הרעה התפתחותית רב מערכתית המאופיינת בפיגור שכלי, בריבוי מומים מלידה ובתווי פנים אופייניים, שסיבתה עודף בכרומוזום 21, כולו או חלקו, בכל תאי הגוף או בחלקם). אמנם אחת מכל 200 נשים סובלות מבעיות הנגרמות כתוצאה מבדיקת דיקור השפירר, אשר עלולה גם לגרום להפלה, הסיכויים ללדת ילד עם תסמונת דאון גבוהים יותר.
ישנה בדיקת דם פשוטה הנקראת MSAFP אשר בודקת את רמות החלבון מסוג AFP בדם. בדיקה זו מוצעת לנשים הנמצאות בין השבוע ה- 16 לשבוע ה- 18 להיריונן. ניתן לאבחן בעיות פוטנציאליות בעובר. במקרים מסוימים התוצאות יכולות להיות מטעות, ולגרום לדאגת שווא – 50 מכל 1000 נשים יקבלו תוצאות לא טובות כאשר רק 1 או 2 מ- 50 הנשים הללו באמת יסבלו מבעיות. אחת הסיבות השכיחות לתוצאות לא רגילות היא שהאישה בעצם בהיריון עם יותר מעובר אחד. אך לרוב הנשים, תוצאות בדיקה זו יגרמו תחושת הקלה אדירה.
כאשר תגיעי לשבוע ה- 20 של ההיריון, הרחם שלך תגדל מעבר לפופיק. אפשר לזהות את מין התינוק בקלות באמצעות אולטרסאונד. אם את בהיריון עם בת, כבר יש לה כ- 6 מיליון ביציות בשחלות שלה. עד שיגיע זמן הלידה, מספר הביציות שלה יקטן לשישית מכמות זו.
כשתגיעי לשבוע ה- 22 של ההיריון, התינוק שלך כבר ישקל כמעט 454 גרם, ואורכו יהיה כ- 27 סנטימטרים. העובר כבר דומה יותר לתינוק עכשיו. הגבות והריסים שלו מתחילים עכשיו לצמוח. והאוזניים הקטנטנות שלו כבר מסוגלות להקשיב ולשמוע את השיחות שלך.
יש נשים אשר ירגישו את הרחם שלהן מתכווץ לפרקים. התכווצויות אלו, הנקראות התכווצויות ברקסטון, אינן מזיקות כלל ואין ממה לחשוש. את כנראה תמשיכי לחוות אותן לאורך כל ההיריון בזמן שגופך מכין את עצמו ללידה. אמנם התכווצויות ברקסטון הינן דבר טבעי ורגיל לחלוטין, אם הן מתרחשות יותר מ-4 פעמים בשעה אחת, צרי קשר עם הרופא שלך. לעיתים מאוד קשה להבדיל הין התכווצויות ברקסטון לבין צירים אמיתיים. מאוד מומלץ שתלמדי להכיר את הסימנים ללידה טרם זמנה כדי שהרופא שלך יוכל להשתמש באמצעיים רפואיים כדי לעכב את הלידה עד לזמן בטוח ומתאים יותר.
כשתגיעי לשבוע ה- 24 של ההיריון, רע"מ (ריצוד עיניים מהיר – REM) כבר התחיל להתרחש. התינוק שלך שוקל כעת כ- 726 גרם ואורכו כ- 29 סנטימטרים. אם התינוק שלך יוולד היום, יש לו סיכוי של 5% עד 20% לשרוד. כשהתינוק שלך יגיע למשקל של כ- 907 גרם, הסיכויים שלו לשרוד קופצים ל- 70%, למרות שפגים פגיעים יותר ורגישים יותר למגוון בעיות.
בגלל העלייה בהורמוני האסטרוגן והפרוגסטרון האימהיים, לנשים בהיריון יש סיכויים גבוהים יותר לסבול מבעיות שיניים. אל תפספסי את התור שלך אצל רופא השיניים – ניקוי הפה כל חצי שנה. אמנם רוב הרופאים סבורים שצילומי רנטגן של השיניים בזמן ההיריון זה בטוח ולא מזיק, כנראה עדיף לדחות אותם, אם אפשר, עד אחרי הלידה.
בין שבועות 24 ו- 28, התינוק שלך הכי פעיל. הוא כעת רגיש יותר לסביבה, הוא יכול להגיב למגע ויקפוץ כתגובה לרעש חזק. כנראה תשימי לב לכך שאת יותר שכחנית בזמן האחרון – זה נגרם כתוצאה משינויים הורמונליים.
כשתגיעי לשבוע ה- 28 של ההיריון, הגעת לסוף הטרימסטר השני. התינוק הקטן שלך נמדד להיות באורך של כ- 33 סנטימטרים, והוא שוקל כ- 1 קילוגרם. העפעפיים שלו, אשר היו סגורים עד כה, מתחילים להפתח. מהרגע הזה והלאה, התינוק שלך יבלה הרבה זמן בהתבוננות וחקירת הרחם שלך.
הטרימסטר השני היה חוויה אדירה. בין הפעילות הגופנית של התינוק שלך והבטן הצומחת וגדלה שלך, יש לך הוכחות מוחשיות שאת אכן סוחבת בתוכך חיים חדשים. קשה לתפוס שבעוד כחודשיים וחצי בלבד את תחזיקי בידייך את התינוק שיקר שלך.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.