לאחר השלמת היסודי, הילד שלכם יוצא אל חיים עצמאיים באמת, שמתחילים בחטיבת הביניים. הוא מגבש לעצמו דעה ואופי – וחשוב שזה ייעשה בצורה הנכונה
גילאי 12-15 עשויים להביא עימם שינויים מרחיקי לכת אצל ילדכם ואתם ההורים צפויים לעבור מסלול של למידה יחד איתם. אם עד גיל 12 היה הילד שלכם מתאים עצמו לרצונותיכם ולהתנהלות חיי המשפחה, הרי שבאזור גילאי 12-15 הוא מתחיל לפתח רעיונות משלו. הרצונות שלו, גם כשהם מתנגשים ברצון הוריו או מסגרות שהוא נתון בהן הופכים לחשובים מספיק ואף מכריעים במקרים מסוימים.
זה אולי נשמע לכם מובן מאליו, כי הרי לילד יש רצונות מגיל אפס כמעט, והוא לא מהסס להביע אותם, אבל בסך הכול, בגילאים מוקדמים יותר, גם אם הילד יוצא למסעות קצרים של חקירת מידת ההשפעה שיש לו עליכם הוא חוזר מהם מהר ומעדיף להגיע למצב של איזון.
אילו אתגרים עומדים בפני ילד בגיל ההתבגרות בימינו? כיום לא ניתן לעצור את החשיפה של הילד למגוון של תכנים וערכים - חיובים יותר או פחות. אם זה דרך החשיפה שלו לרשתות החברתיות, אם זה באמצעות הטלוויזיה.
המציאות החברתית של הרשתות החברתיות לא קלה- כיום אפשר לנהל חרם על ילד דרך פייסבוק. ישנו גם העניין של חשיפה למותגים, תחרות וטרנדים. למרבית חבריו יש טלפון סלולארי, יש מותגים, קרוב לוודאי שילדכם ירצה גם.
מאחר ואת החשיפה הזו קשה מאד לעצור, חשוב לפתח אצל ילדכם גרעין חזק של אישיות. גרעין שיקנה לו כלים להתמודדות עם סיטואציות חברתיות קשות, איזשהו מצפן פנימי.
אצל בנות המצב מורכב לא פחות אם לא יותר.
אלו גילאים קריטיים מבחינת התפתחות פיזית. חלק מהבנות תקבלנה מחזור בגילאים הללו, הגוף משתנה, חלקן קונות חזייה ראשונה. הן מתעסקות תמידית בחיצוניות שלהן, לא מרוצות מפגמים, שוקלות לעשות משהו לגבי זה. שלא לדבר על היחסים עם בנים.
כדאי לערוך שיחות כנות עם הילדים שלכם, לתת להם להרגיש שהם יכולים לבוא אליכם עם כל דבר , לתת להם הרגיש טוב עם עצמם. יסודות חיובים כאלו יולידו את אותו מצפן פנימי. את הביטחון הפנימי שיוביל לקבלת החלטות נכונות.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.