חלב עיזים לתינוקות - טיפול באפטות ומערכת העיכול - מידע מפורט אודות חלב עיזים לתינוקות - טיפול באפטות ומערכת העיכול
בשנים האחרונות, הישראלים הפכו להיות יותר ויותר מודעים לבריאות שלהם. כך, עם או בלי קשר לטרנד הצמחונות, אנשים רבים עוברים לצרוך אך ורק מזונות בריאים ומאוזנים. חלב עיזים נכנס לתמונה בנקודה הזו בדיוק, שעה שהסגולות הבריאותיות המגוונות שלו ידועות כבר לכל: כך, למשל, צריכת גבינת עיזים בהיריון מומלצת עבור נשים, כמו גם במקרה של אנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול. אנחנו נתייחס כאן להיבט אחר, והוא היתרונות הגלומים במתן חלב עיזים לתינוקות.
הסיבה הראשונה בגינה מומלץ מאד לשקול מתן חלב עיזים לתינוקות נוגעת לתפקוד מערכת העיכול שלהם. כידוע, ההמלצה מדברת על כך שהם יתחילו לצרוך מוצרי חלב בחודש התשיעי לחייהם, וחלב לשתייה שלושה חודשים לאחר מכן. עם זאת, הדרישה היא לחלב שיתעכל בצורה המיטבית, ויקל מאד על ההליך המתבצע אצל התינוקות. חלב עיזים עושה זאת בדיוק: הוא נחשב לפשוט מאד לעיכול, בצורה המביאה לניצולם המירבי של רכיביו, מבלי שיישארו שאריות חלבון, שבכוחן השלילי להביא לתסמינים דוגמת גזים.
היבט חשוב אחר הוא הרכב השומנים, אשר בחלב עיזים נחשבים לפשוטים יותר לפירוק. טיפות השומן הקטנות מתפזרות ומתפרקות היטב במערכת העיכול, מה שמקל מאד על ההסתגלות של התינוק למוצרי החלב השונים.
כשבוחנים את הקשר בין חלב עיזים לתינוקות, לא ניתן שלא להתייחס לרכיבים שהוא מכיל עבורם. גם מהבחינה הזו, התמונה מעודדת במיוחד: למוצרי חלב עיזים ערך תזונתי גבוה. ראשית, חלב עיזים ומוצריו מכילים חומצות אמינו בכמות מרשימה, מה שמסייע לבנות חלבונים, ליצור רקמות בגוף, לסייע לגדילתה של מערכת העיכול ולפיתוחה של מערכת העצבים של התינוק. יש להדגיש, בהקשר הזה, שחלב עיזים הוא היחידי שכולל בתוכו טאורין, אותה חומצת אמינות הכוללת סגולות חשובות במיוחד עבור התינוקות.
מוצרי חלב עיזים עשירים גם בסידן, מה שמהווה יתרון בריאותי נוסף שאינו מבוטל. כמות הסידן בהם גבוהה בכ-10% מחלב פרות, כאשר גם הספיגה שלו בגוף היא מיטבית. בכך, גדילת העצמות וחיזוקן נעשים בצורה מהירה ויעילה יותר, מה שמשפר את הליך ההתפתחות של התינוק. רכיבים תזונתיים אחרים שניתן למצוא בחלב עיזים הם ויטמין A, ויטמין B2, אשלגן, מגנזיום ונוקלואוטידים. חשוב לשים לב, עם זאת, שניתן למצוא במוצרי חלב עיזים לקטוז, אותו יש להתאים לגיל התינוק.
אפטות, אותן כיבים בחלל הפה, מקשות מאד על חייהם של התינוקות. הן קטנות, וחולפות תוך פרק זמן של כשבוע עד שבועיים. עם זאת, במהלך התקופה הזו מדובר בצרה צרורה: האפטות גורמות לכאבים עצומים לתינוק, מביאות לכך שהוא בוכה, מסרב לאכול ומתקשה בשינה.
מספר מחקרים חשובים שנערכו לאחרונה יכולים להצביע על היתרון של מתן חלב עיזים לתינוקות גם מהבחינה הזו, ולו מכיוון שביכולתו להתמודד היטב עם הוירוס, ממשפחת ההרפס, המביא לבעיה. החלב מסייע להשמדת החיידקים, ואף מונע את ההתפשטות שלהם לאזורים אחרים. בנוסף על כך, נמצא במחקר כי החלב אף משפר את פעילותה של המערכת החיסונית של התינוק.
מה שחשוב לא פחות להדגיש הוא שהמחקרים הצביעו על כך שחלב עיזים מפוסטר יעיל באותה מידה כמו זה שאינו מפוסטר, מה שמבטל לחלוטין את הסיכוי למחלות שונות שמקורן בעז. הורים החוששים להעניק לילד שלהם חלב לא מפוסטר יכולים להתבסס על זה המפוסטר, מבלי שהדבר ישפיע לרעה על ההתמודדות שלו עם האפטות. בכל מקרה, המלצות המומחים הברורות הן להעניק לילדים אך ורק חלב מפוסטר.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.