אחד המצבים הנעימים פחות לאחר הלידה נוגעים למערכת העיכול.
Emama

טחורים עצירות ובעיות עיכול

כל לידה כוללת בתוכה אינספור שינויים לגוף, חלק ניכר מהם נותן את אותותיו גם בחודשים שלאחריה. אחד המצבים הנעימים פחות נוגעים למערכת העיכול, והוא כולל בתוכו השלכות דוגמת טחורים, עצירות ובעיות עיכול. זו בדיוק הנקודה בה יש להבין מהם הגורמים המביאים לבעיות מהסוג הזה, וכיצד ניתן להתמודד איתם בהצלחה.

הכול מתחיל ברחם

ה"אשם" העיקרי במצב של טחורים, עצירות ובעיות עיכול, כמו גם בתסמינים רבים אחרים הנוגעים ללידה, הוא הרחם. לא קשה למצוא סיבות מדוע: הוא נמצא הרי בלחץ עצום במהלך כל תקופת ההריון (כמו כל אזור האגן), בעוד שבמהלך ההריון עצמו נוצר לחץ תוך בטני שרק הופך את המצב למורכב עוד יותר.

הדבר עלול להביא לכך שכלי הדם באזור יתנפחו בשיעור משמעותי, בין אם במהלך ההריון ובין אם לאחריו – מצב זה ידוע, כמובן, בתור טחורים. ההשלכות של כך על הגוף רחוקות מלהיות חיוביות, וכוללות בתוכן כאבים עזים באזור פי הטבעת, עצירויות, הופעת דם בצואה ועוד. אלה מביאים לאי נעימות רבה, מקשים על חייה של האם הטריה ומפריעים לתפקוד שלה באופן משמעותי. מכאן, שעולה צורך מהותי לנסות ולטפל בבעיה בהקדם האפשרי.

הנקודה בה הבעיה עלולה להפוך למורכבת

בנקודה הזו, חשוב להדגיש כי טחורים, עצירות ובעיות עיכול הם מנת חלקן של אינספור נשים, כך שניתן לטעון כי זהו מצב טבעי כמעט. ואכן, בדרך כלל יחלפו בעיות אלה מעצמן תוך פרק זמן של מספר שבועות. אלא שישנם מצבים בהם המצב רחוק מלהשתפר, מה שמצריך מחשבה על פתרונות מיידיים ויעילים.

החדשות הטובות הן שיש כיום לא מעט דרכים באמצעותן נשים הסובלים ממצב רפואי מהסוג הזה יכולות לשפר את המצב שלהם. ככלל, חשוב מאד בתקופה שלאחר הלידה להקפיד על היגיינה מלאה באזור פי הטבעת, כשישיבה באמבטיה בעלת מים פושרים יכולה לחולל תמורות חיוביות ביותר גוף. מומלץ מאד להקפיד על שתיית מרובה של מים, ועל תזונה בריאה ועשירה בסיבים.

טחורים, עצירות ובעיות עיכול: הטיפולים המקובלים

כאשר כל אלה לא מסייעים, ייתכן כי ישנה בעיה אחרת בגוף האישה שיש לתת עליה את הדעת. זוהי בדיוק הנקודה בה יש לעבור אבחון ובדיקות מקיפות אצל רופא מומחה, שיציע פתרונות בהקדם: מספר התרופות הרפואיות להתמודדות עם עצירות מצומצם מאד (למעשה, רק ב-2012 אישר מנהל התרופות האמריקאי, FDA, תרופה ראשונה להתמודדות עם הבעיה), אך ישנם טיפולים אחרים, המבוססים על חומרים או הליכים כירורגיים שמביאים לכיווצם של כלי הדם. פתרון אחר הוא, פשוטו כמשמעו, צריבה או קשירה של הטחור.

הרפואה האלטרנטיבית מציעה אף היא מספר רב של טיפולים שנועדו להתמודד עם טחורים, עצירות ובעיות עיכול: בין השאר, ניתן למנות כאן שיטות דוגמת עיסוי תאילנדי, שימוש בצמחי מרפא ועוד. חשוב לזכור כי טיפולים אלה, גם אם לא מעט נשים דיווחו שחוללו אצלן תמורות חיוביות ביותר, טרם הוכחו עדיין מבחינה מחקרית.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.