בילוי משותף הוא אחת המתנות המשמעותיות ביותר שבני המשפחה יכולים להעניק האחד לשני. זמן איכותי משוף לא רק מחזק את הקשרים המשפחתיים ובונה אותם, אלא גם מספק לכול בני המשפחה תחושה של שייכות וביטחון.
לפי המחקר, כאשר משפחה נהנית מפעילויות משותפות, בין אם במהלך בילוי במסעדה או במסגרת טיול משפחות בצפון, הילדים לומדים מיומנויות חברתיות חשובות, ואגב כך גם משפרים את ההערכה העצמית שלהם. חיזוק הקשרים המשפחתיים:
בניית קשרים משפחתיים חזקים יותר, לא תמיד מתרחשת באופן טבעי. לכן, אם אתם רוצים לגבש את המשפחה, הנה כמה פרקטיקות שיוכלו לעזור לכם:
קבעו ארוחה משפחתית, לפחות כמה ימים בשבוע. ארוחה בלי טלפונים ובלי הסחות דעת. פשוט מפגש משפחתי נחמד מלווה בשיחה נעימה. מחקרים מלמדים שלארוחה משותפת יש השפעה חיובית על הרווחה הפיזית והנפשית של הילדים, ועל היכולת לחזק את התקשורת בין בני המשפחה.
הפכו את ניקיון הבית או את הטיפול בגינה, לאחריות שבה חולקים כל בני המשפחה. צרו רשימה של מטלות ובקשו מכל אחד להירשם. ולאחר מכן, קבעו זמן במהלך השבוע או בסופו, שבו כולם יבצעו את המטלות שלהם בו זמנית.
ביצוע מטלות יחדיו יכול לטפח תחושה של עבודת צוות, במיוחד אם האחד מוכן לעזור לשני להשלים את המטלה שלו. אפשר גם לתכנן פרס נחמד לסיום העבודה, כמו הגשת גלידה, צפייה משותפת בסרט או משחק לוח שכולם אוהבים.
רוב ההורים, כשהם חושבים על קביעת יעדים כלשהם, חושבים על עסקים או עמותות. אבל גם משפחה יכולה לקבוע לעצמה יעדים משפחתיים, ובכך לקבוע את סדרי העדיפויות שלה.
קביעת יעד משפחתי יכולה להזכיר לכל בני המשפחה את ערכי הליבה של המשפחה שלכם או את מה שאתם הכי אוהבים האחד בשני. קביעת היעד לא חייבת להיות ארוכה או מסובכת, די במשהו כמו: ״במשפחה שלנו, אנחנו אוהבים אחד את השני ועוזרים האחד לשני״. לאחר שנקבע היעד, הציגו אותו במקום בולט בבית, עיינו בו ודברו עליו לעתים קרובות. זה יעזור לכם לגבש את המשפחה בעזרת ערך שחשוב לכם.
פגישה משפחתית היא הזדמנות נהדרת שבה אפשר להתייעץ האחד עם השני, להעלות תלונות או לדון בתוכניות לעתיד. בפגישה המשפחתית אפשר לדבר על טיול יום, על חופשה משפחתית, או על הדרך שבה ניתן לתכנן את השלמת המטלות בסוף השבוע הבא.
פגישות משפחתיות ניתן לתזמן בלוח השנה המשפחתי, או לקבוע אותו מדי פעם, תוך שאתם מאפשרים לכול אחד מבני המשפחה לזמן פגישה כשהוא חש צורך בכך. ניתן להשתמש בפגישות אלה גם כדי לקבוע יעדים משפחתיים.
את המפגש המשפחתי ניתן להתחיל בשאלה אם למישהו יש בעיה שהוא רוצה להעלות, לרשום את מה שכל אחד רוצה לדבר עליו, ולעבור על נושאים אלה אחד אחרי השני, במהלך הפגישה.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.