מדריך לפי שבוע – שבועות 24-25 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 24-25
Emama

מדריך לפי שבוע – שבועות 24-25

איך נראה העובר שלך השבוע?

מדריך לפי שבוע – שבועות 24-25

שבוע עשרים וארבע

מה עובר עלייך – מאוד טבעי שתרגישי חרדה מהעובדה שעלית במשקל בזמן ההיריון. המחשבה שהעלית בין 11 ל-14 קילוגרם בפחות משנה היא אחת שהרבה נשים מפחדות ממנה. ככל שהתיאבון שלך גובר, ביחד עם תחושת הרווחה שאת מרגישה, במהלך הטרימסטר השני, וכתוצאה מהשינויים במטבוליזם שלך, יתכן שתגלי שממש קל לעלות במשקל עכשיו. גופך עושה את מה שהוא צריך לעשות! רק תזכרי שהשוקולד שאת יכולה להרשות לעצמך לאכול כשאת לא בהיריון, עלול להפוך לשומן עכשיו. תאכלי מאכלים מגוונים ובריאים. תבחרי חטיפים ממשפחת הגבינות, יוגורט, ביצים קשות, פירות וירקות.

הרבה מהמשקל למעלים בזמן ההיריון הולך לתינוק ולתוצרי ההיריון:

  • העובר - בין 3.4 ו-4 קילוגרם.

מה עובר על התינוק – רע"ם (ריצוד עיניים מהיר – REM) התחיל לקרות. התינוק שלך כעת שוקל בערך 454 גרם ואורכו כ- 21 סנטימטרים.

זכרי שאם את שותה אלכוהול או אם את מעשנת במהלך ההיריון אף פעם לא מאוחר מדי להפסיק! כל יום שתצליחי להימנע מסיגריות ואלכוהול משפר את סיכוייו של התינוק שלך להיות בריא בלידה ואחריה. שתיית אלכוהול בזמן ההיריון הוא הגורם מספר אחת לפיגור שכלי.

אכילה לשניים – התייבשות עלולה לגרום ללידה מוקדמת, אז הקפידי לשתות בין 6 ל-8 כוסות נוזלים ביום, כל יום.

עובדת השבוע – זהו זמן מצוין לעבור על כמה סימני אזהרה. תדווחי לרופא שלך אם את חווה אחד מהסימפטומים הבאים ללידה מוקדמת:

סימפטומים אלה כוללים התכווצויות של שרירי הרחם, אשר תדירותן עולה או אשר מתרחשות 5 פעמים בשעה אחת. תדווחי לרופא שלך או לבית חולים אם יש לך דימום, אפילו אם כמות הדם קטנה ואם צבעו חום. אם יש לך הפרשות ווגינליות כלשהן, במיוחד אם הן מימיות – זה עלול להיות סימן לנזילה או קרע בשק השפיר - ישנו סיכון של היווצרות דלקת, אז דווחי לרופא על כך מיד. אם את שמה לב לשינוי בתנועות של התינוק, כדאי לדווח על כך לרופא. סימניים אימהיים כגון כאבי ראש חזקים ונשנים, כאבי בטן, כאב בזמן שאת מתפנה או כאבי גב עלולים לציין על דלקת בשלפוחית השתן או בכליות ואסור לך להתעלם מזה לעולם.

האם את באמת קורעת ללדת? האם ההתכווצויות מתרחשות בקצב קבוע? בכלליות, כאשר יש התכווצויות המתרחשות בקצב קבוע זה סימן ללידה, למרות שיש נשים שאף פעם לא חוות התכווצויות קבועות. מומלץ ללכת קצת ברגל – אם ההתכווצויות גוברות, תתקשרי לרופא שלך. בדרך כלל כאשר יש צירים מדומים (לא באמת הגיע הזמן ללדת), תזוזה מפחיתה אותם עם הזמן. התכווצויות בזמן אמת מתגברות ונהיות יותר עזות. בנוסף, צירים ראשוניים עלולים להרגיש לך יותר כמו קלקול קיבה.

דברי עם הרופא שלך וקבלי את דעתו על כל מה שעובר עלייך. עדיף לגלות שעשית ביקור מיותר אצל הרופא או בבית החולים מאשר להתעלם ממצב שעלול להיות חמור. תשתי כוס תה חם בזמן שאת יושבת באמבטיה חמה ומרגיעה, אם אין לך הפרשת נוזלים – זה יכול להאט את קצב ההתכווצויות. אל תפחדי ללכת לרופא או לבית החולים. מאוד קשה להבדיל בין צירים מדומים לאמיתיים.

שבוע עשרים וחמש

מה עובר עלייך – העור המתוח מאוד בבטן שלך עלול לשגע אותך עכשיו, הוא כנראה נורא מגרד. נסי לעסות את העור עם שמן זית. אם תחושת הגירוי נמשכת, דווחי על כך לרופא שלך. זה עלול להיות PUPPP (גרד הריוני), השכיח ביותר מכל בעיות העור בזמן ההיריון, ולעיתים נדירות קשור לבעיה חמורה בכבד.

מה עובר על התינוק – התינוק שלך שוקל כ- 862 גרם ואורכו כ- 22 סנטימטרים. האוזניים של התינוק שלך מושלמות ומתפקדות לחלוטין והתינוק שלך עלול אפילו למצמץ למשמע רעש חזק. המח גדל במהירות. סוף סוף יש פרופורציה טובה בין גודל הראש לגודל הגוף. הצואה הראשונה של התינוק שלך נוצרה כבר במעיים שלו (במעי הגס) ותפונה בימים שלאחר הלידה. ישנם תינוקות אשר מתפנים במי השפיר לפני הלידה. אם המצב הוא כזה, אז יש צורך לשאוב את זה החוצה בזמן הלידה.

אכילה לשניים – יש נשים הסובלות מעצירות ומטחורים (צבירים גדולים או כואבים במיוחד של כלי דם הממוקמים באזור פי הטבעת) בזמן ההיריון. 25 מיליגרם של וויטמין 6B עם כל ארוחה לכמה ימים יכולים לעזור להעביר את הטחורים.

עובדת השבוע – אם את מניקה, אז בימים הראשונים שלאחר הלידה, התינוק שלך יקבל כמויות קטנות של חלב לידה (ההפרשה החלבית שקודמת להפרשת חלב להנקה), אשר מלא בחומרים תזונתיים ובנוגדנים (חלבון בדם אשר מיוצר ע"י מערכת החיסון ותפקידו להגן על הגוף בפני מחלות). במהלך ששת השבועות הראשונים של חייו, תינוק לא מייצר הרבה נוגדנים, ולכן הוא יותר חשוף למחלות. חלב הלידה מספק לתינוק נוגדנים אימהיים המגנים עליו.

חלב לידה עוזר גם לפנות את הצואה הראשונה של התינוק שלך מהמעיים שלו. זה מונע מכך שחלק ממנה תספג לו חזרה לגוף, דבר אשר עלול לגרום לצהבת.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.