מדריך לפי שבוע – שבועות 30-31 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 30-31
מה עובר עלייך – יתכן שתשימי לב לנפיחות בקרסוליים וברגליים שלך. בין 40% ל- 75% מנשים בהיריון יפתחו בצקת קלה בזמן ההיריון. זה שכיח בשלבים המאוחרים של ההיריון, בעיקר בימים חמים, או אם עמדת על הרגליים זמן ממושך. אמנם נפיחות קלה זה טבעי, חשוב ליצור קשר עם הרופא אם הפנים או הידיים מתחילים להתנפח, אם הנפיחות נמשכת יותר מ- 24 שעות או אם הנפיחות מלוות בעלייה דרסטית ומהירה במשקל או אם יש עלייה בלחץ הדם. הרופא או האחות יבדקו את לחץ הדם שלך, את מידת הנפיחות הקיימת וכנראה יחליטו לעשות בדיקת שתן ולבדוק אם קיימים חלבונים בשתן שלך.
מה עובר על התינוק– התינוק שלך שוקל כ- 1.35 קילוגרם ואורכו כ- 35.56 סנטימטרים. ייתכן שעיניו של התינוק שלך פתוחות לרווחה כעת, ייתכן שאפילו יש לו כבר שיער.
אכילה לשניים – קשה יותר לטפל בתינוקות הנולדים בתת-משקל (כ- 2.5 קילוגרם), הם גם יהיו הרבה פחות בריאים, ולכן תזונה נכונה היא מאוד חשובה – חשוב להקפיד על הרגלי אכילה בריאים. גדילת המוח וההתפתחות המוחית מהירים כעת, כך שדיאטה תזונתית היא קריטית.
עובדת השבוע – ישנם 4 שלבים לתהליך הלידה:
מה עובר עלייך - בשלב זה של ההיריון את כנראה כבר משתוקקת שההיריון כבר יסתיים ושהתינוק שלך ייוולד. כאבים וחרדות עלולים להתגבר בשלב זה של ההיריון. יש נשים הנכנסות לחרדות כתוצאה מהחוסר ברגשות אימהיים. זהו רגש טבעי ושכיח שהרבה נשים בהיריון חוות. אצל חלק מהנשים, הקשר בינה לבין התינוק נרקם רק לאחר הלידה, ואולי אף אחרי. השבועות האחרונים של ההיריון עלולים להתחיל להיגרר.
מה עובר על התינוק – מבחינת הראייה, התינוק שלך עלול לעקוב אחר עצמים זזים עם העיניים שלו. כאשר התינוק ממצמץ, הקשתית של העין מגיבה לאור וחושך. הריאות ומערכת העיכול כבר כמעט בוגרים, אך אם זאת השבועות האחרונים ברחם עדיין חשובים להתפתחות הריאות. אורכו של התינוק שלך כעת כ- 37 סנטימטרים ושוקל כמעט 1.5 קילוגרם.
אכילה לשניים – כמה רעיונות לקינוחים מהירים אשר ימלאו את תשוקותיכם לנשנש אך לא ישמינו אתכן:
עובדת השבוע – הכי טוב להניק, וזה עלול להיות חשוב במיוחד עבור תינוקות שנולדו מוקדם (פגים). החלב המיוצר על ידי האם של תינוקות אשר נולדו מוקדם מדי מכיל ריכוז גבוה במיוחד של סידן, כלוריד וחלבונים. התינוקות הקטנים הללו מעכלים את חלב זה יותר בקלות מאשר חלב של אמא של תינוק שנולד בזמן או כל תחליף (נוסחא) אחר. מכיוון שפגים אשר מקבלים תחליף לחלב-אם יותר רגישים לזיהומים, ולא יכולים להרוויח מהנוגדנים (תאי מערכת החיסון הנלחמים בזיהומים) של האם, מומלץ שכל האמהות שוקלות להניק את התינוקות שלהן בעיקר אם הוא נולד מוקדם (פג).
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.