מין ומיניות - התבגרות מינית - מידע מפורט אודות מין ומיניות - התבגרות מינית
בני נוער חשופים להרבה לחץ חברתי. ילדכם צריכים אתכם עכשיו יותר מתמיד, למרות שיתכן שהם לא מודעים לעובדה הזו. תהיו זמינים לילדכם – כאשר הם מגיעים הביתה מבית הספר או כאשר אתם חוזרים הביתה מהעבודה. הסיעו אותם לחוגים, תבלו זמן פנוי עם ילדכם, פשוט המשיכו להיות זמינים להם.
בטאו את החשיבות של מערכות יחסים בחיים שלכם – ספרו לילדכם על האנשים בחיים שלכם ואיך מערכות יחסים אלו השתנו ופרחו במהלך השנים. תלמדו אותו שמערכות יחסים הם קשרים של הדדיות, אשר דורשים עבודה אם רוצים שיישארו חזקים ויציבים. הסבירו לו שלא כל מערכות היחסים נמשכים לנצח, עזרו לו להבין מתי הזמן להמשיך הלאה ואיך לסיים מערכת יחסים מבלי לפגוע בעצמו או בצד השני.
עזרו לילדכם להבהיר את הערכים האישיים שלו – תספרו לו על החלטות שקיבלתם בעבר שעבדו לטובתכם וכאלה שלא. שאלו אותו אם היו לו חוויות דומות. אם ילדכם פתוח לכך, תדונו בהחלטה שחבר שלו קיבל ומה הוא חושב על כך. זכרו שישנן דרכים שונות לבטא מיניות – החזקת ידיים, נשיקות ונגיעות הם חליפים שצריך להתייחס אליהם. הרבה בני נוער (והורים) חושבים שמין מתייחס רק לקיום יחסי מין.
דונו עם ילדכם על האחריות שכרוכה במערכת יחסים מינית – אם ילדכם מחליט להיות פעיל מבחינה מינית, זה חשוב ביותר שהוא יידע את האחריות שלו ושל בת זוגו. אחריות זו אינה מוגבלת לפיסי, כגון אמצעי מניעה ו"מין בטוח", אלא יש גם מרכיבים רגשיים חזקים שרוב בני הנוער אינם מודעים להם. עזרו לילדכם לבחון את התפקיד של מין בחייו – מהם התקוות והחלומות שלו לעתיד, ואיך ההחלטות שהוא מקבל עכשיו יכולים להשפיע על חלומות אלו.
דונו באפשרויות הקיימות של אמצעי מניעה – ללמד בני נוער על אמצעי מניעה שונים לא גורם להם להיות פעילים מינית. דברו על AIDS ומחלות מין אחרות – בני נוער צריכים לדעת את המידע הנכון, הם צריכים להיות מודעים לדרך שבה הם יכולים להידבק במחלת מין, מה הסיכוי שלהם להידבק באחת (אם הם פעילים מינית) ואיך להימנע מכך. הזכירו לו שיש לו את הזכות להחליט שהוא לא רוצה לקיים יחסי מין.
תיידעו את ילדכם שלא משנה מה הוא עושה, תמיד תאהבו אותו ותהיו שם כדי לתמוך בו ושאתם סומכים עליו. תוודאו שהוא יודע שהוא תמיד יכול להרגיש חופשי ובטוח לדבר אתכם על הכל.
אחת הדרכים להגן על בטחונו ובריאותו של ילדכם היא על ידי שיחה פתוחה וכנה על יחסי מין – תוודאו שאתם דנים בכל הנושאים ממין אוראלי ועד מחלות מין:
ילדים מגיל 8 עד גיל 18 יחוו הרבה אהבות. כאשר הורים משלחים את האהבות הללו כאהבות נעורים, הם מתכחשים לכך שילדיהם מסוגלים לאהוב בצורה אמיתית. הרבה פעמים זה יכול להתפוצץ להורים בפרצוף – ילדים יתעסקו באהבה שלהם יותר ויותר או יתמרדו כדי להוכיח שאהבתם אמיתית. יתכן שיתחילו לדבר אתכם על אירוסין או אפילו ילדים כדי לגרום לכם לתת תוקף לאהבה שלהם.
זה חשוב לכבד את היכולת של ילד לאהוב. כאשר הורה מתכחש לכך הוא: אחד, מעודד את הילד למצוא דרכים אחרות כדי להוכיח שאהבתו אמיתית, ושתיים, מרתיעים את הילד מלאהוב. ילדים צריכים הדרכה במערכות היחסים שלהם, הם צריכים לדעת שרגשותיהם תקפים, חשובים ואמיתיים.
אם תתקשרו איתם מגיל מוקדם על הרגשות שלהם לאחר, הם ימשיכו לפנות אליכם כדי לדבר על אהבה, מין ומחלות מין.
ילדים עוברים שלבים רבים של התפתחות בין הגילאים 6-10. בגיל 6 זה נפוץ לראות ילדים מדברים, צוחקים ולועגים על חיידקים של בנים ובנות. אך ככל שהם מתבגרים, הם מתחילים לחקור באמצעות משחקים. עכשיו זה הזמן להתחיל לתקשר איתם על אהבה ומין. בגילאים ילדים וודאי ילמדו בבית הספר או דרך חברים מה זה מין. לעיתים ילד מקבל מידע מוטעה, ולכן ההבהרות שלכם כהורים חשובות.
אל תחכו שהילד שלכם יבוא אליכם, אתם ההורים – תובילו את הדרך.
בגיל 11-12 הסקרנות גוברת. ילדים בגיל הזה לעיתים מתחילים ליצור קשרי חבר-חברה. יש ילדים שמתחילים להתבגר מינית בגיל זה ונהיים סקרנים לגבי הגוף שלהם ורגשותיהם. על פי מחקרים, יותר ויותר צעירים מתחילים להיות פעילים מינית בגיל צעיר, וזה לא דבר נדיר לילד בין גיל11-14 להיתקל בחוויה האינטימית הראשונה שלו, בין אם מדובר במין או בנגיעות אינטימיות.
בני נוער מוצפים במסרים על מין. הם לומדים יותר ויותר מחברים בנוסף לשיעורים בבית הספר. לעיתים קרובות הם צופים בסרטים המגלמים יחסי מין, הם מקשיבים למוזיקה שמהללת קיום יחסי מין וקשרים. הם מגיעים לבגרות מינית ומגלים דחפים. זה בשנים אלו שהרבה מבני הנוער חווים מין בפעם הראשונה.
בני נוער צריכים את הדרכתם של הוריהם יותר מתמיד. יתכן שלא תוכלו למנוע מילדכם להיות פעיל מינית, אך תוכלו לוודא שהוא מבין את היתרונות והחסרונות.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.