בעקבות כניסת הלפטופ והטאבלט לכל בית, שיטות הלימוד השתנו כך שכיום את הספרים מחליפים מסכים. לכן, זה רק מתבקש שגם לכם תהיה תוכנה או אפליקציה ללימוד אנגלי
בעקבות כניסת הלפטופ והטאבלט לכל בית, שיטות הלימוד השתנו כך שכיום את הספרים מחליפים מסכים. לכן, זה רק מתבקש שגם לכם תהיה תוכנה או אפליקציה ללימוד אנגלית לילדים. ככה הם גם לומדים וגם נהנים.
אפשר להתווכח אם זה טוב או רע, אבל העובדה היא, שככל שעובר הזמן הספרים שעליהם גדלנו ומהם למדנו נזנחים הצידה לטובת מסכים. כולנו – מי יותר ומי פחות – מקבלים את המידע שלנו מהאינטרנט, מתוכנות ייעודיות וכמובן מאפליקציות. והטכנולוגיה הזו מחלחלת גם לתחום הלימודים; יותר ויותר בתי ספר נעזרים במחשבים ובאינטרנט ללימוד החומר במגוון נושאים, בהם השפה האנגלית.
בניגוד אולי לתחומים אחרים, מידת האפקטיביות של אפליקציה ללימוד אנגלית לילדים הינה גבוהה, קודם כל מכיוון שבאמצעות האפליקציה לימוד השפה הופך עבור הילד למשחק מהנה המשלב שמיעה, קריאה וחשיבה. האפליקציה יוצרת סביבה מותאמת גיל המזמינה את הלומדים הצעירים להיכנס לעולם השפה האנגלית באופן חווייתי ומהנה. באמצעות משחקים, סיפורים מולטימדיה, שירים ופעילויות קליטה, הילדים רוכשים את מיומנויות השפה השונות (קריאה, כתיבה, שמיעה ודיבור) מבלי כלל להרגיש שהם "לומדים".
כמו כן, האינטראקטיביות הקיימת באפליקציה מגבירה את המעורבות והמוטיבציה של הילד. כלומר, הוא לא רק מסתכל או קורא טקסט, אלא גם צריך לחשוב כיצד צריך "להתקדם במשחק", לקבל החלטות ולהתמודד עם טעויות, והכל תוך התאמת הרמה של המשחק או האפליקציה לרמה של הילד.
יתרון בולט נוסף שיש לאפליקציה על פני ספר או לימוד מסורתי של מורה מול כיתת תלמידים הוא הלמידה החווייתית והרב-חושית המתאפשרת באמצעות אנימציות, וידאו, שירים ומשחקי קול. בלימוד שפה במיוחד חשוב לא רק לראות אלא גם להקשיב, ומכאן שאפליקציה ללימוד אנגלית לילדים היא מתבקשת להשגת תוצאות גבוהות ונחשבת לדרך הטובה ביותר להנחיל שפה חדשה אצל ילדים.
כאשר אנו באים ללמד ילדים מקצוע או נושא כלשהו, צריך להפנים שיכולת הריכוז שלהם – במיוחד כיום – אינו ארוך. כדי לשמור על ערנותם וסקרנותם, ילדים צריכים גירוי, עניין, ומשהו שיגרום להם לחשוב. שימוש בתוכנה או באפליקציה מיועד לגרום לכל אלה בדיוק. גיוון וריבוי הפעילויות ודרכי הלמידה השונות באפליקציות מונעות שעמום אצל הילד (עד כמה שניתן) ומאפשרת לו "להיתקע" על מיומנות או נושא ספציפיים.
ולא פחות חשוב מכל זה – מכיוון שמדובר באפליקציה שניתן לעדכן, זה מאפשר לעדכן את התכנים, בניגוד לספר קשיח שתוכנו ישאר כשהיה ביום שהודפס והופץ בחנויות הספרים. אחת הדוגמאות הבולטות היא האפליקציה של הלן דורון בה ניתן לעדכן גם מבחינת נראות, וגם מבחינת הוספת משחקים וגם מבחינת יצירת אתגרי למידה נוספים כך שהילד תמיד יכול ללמוד ולהתנסות בדברים חדשים שלא היו קיימים בגרסה הראשונית של האפליקציה.
לסיכום: לכולנו כיום יש פלאפונים, ובכלל זאת גם לילדים ולבני נוער. אף שחשוב להגביל עבורם את זמן המסכים על מנת לא לפגוע בראייה וכדי שלא ישארו בבית כל היום, יש גם יתרונות רבים ללימוד באמצעות פלאפונים וטאבלטים, ובכלל זאת לימוד אנגלית. או כפי שאומרים באנגלית: If you can beat them – join them!
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.