המשמעת היא הדבר החשוב ביותר שתוכלו להעניק לילדיהם. משמעת ילדים היא שבונה את חייו של הילד ומעצבת את אופיו, לקראת המפגש עם החיים האמיתיים
איזה הורה לא חולם על יום ללא צעקות וכעסים על הילדים? יום בו נוכל להתרווח על כיסאנו והילדים ימשיכו בפרץ החיוניות האופייני להם, אך יידעו מתי להפסיק, מה לא נעים לאחר, ואיפה עובר הגבול.
פעמים רבות, האסוציאציה הראשונית שעולה במוחנו כאשר מדברים על משמעת היא ילדים העומדים דום ומצייתים להוריהם מתוך פחד. אולם המציאות והמחקרים השונים מלמדים כי הילדים מחפשים את קביעת הגבולות, הסמכותיות וההרגשה כי מישהו שומר עליהם.
ילדים בגילאים שונים, הן הפעוטות והן המתבגרים, משתוקקים לרצות את הוריהם. הרצון למצוא חן, להיות אהוב מוביל הורים רבים לסלוח, לרחם ולפנק יתר על המידה את הילדים. דווקא חסות היתר אשר לא נותנת לילד להתגבר על יצריו, מלמדת אותו כי אינו חייב לשתף פעולה, לתרום או לעזור לאחר.
מטרת המשמעת הנחוצה להם כל כך היא החיבור למציאות ולדרישות המינימליות שלנו מאנשים החיים עמנו. חשבו מה הייתם אומרים לבן זוגכם אם היה מתנהג בחוסר אכפתיות וזלזול שכזה – כמובן שזה בלתי מתקבל על הדעת.
טבען של בעיות שאינן מטופלות, הוא לגדול ולצאת מכלל שליטה. לא כל מעשה קונדס של הילד הוא לגיטימי, כמו שלא כל השתוללות היא קבילה. כאשר אנחנו קובעים גבולות אנו מכריזים על עקרונות שקשה לנו לחיות בלעדיהם, אלה הם חוקי הבית השומרים על כל אחד מבני המשפחה. בדרך לניסוח החוקים לא בטוח כי כל בני המשפחה יהיו מרוצים במידה שווה, אולם חשוב להקפיד כי אף אחד לא ייפגע.
קבלת אחריות ודחיית סיפוקים הם לא עקרונות אשר אפשר לאמץ בגיל מבוגר. אם הבסיס לא קיים מגיל ילדות, אם אף אחד לא לימד אותנו שרק אנחנו אחראים למעשינו או שיש תוצאה לפעולה, הכאב וההסתגלות למציאות תהיה קשה יותר ולא מובנת. רק בעזרת הקניית עקרונות אלה, נוכל להקנות לילדינו הערכה עצמית והכרה בכוחם.
המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.