בתור הורים טריים החוויה של חוסר שעות שינה מוכרת לכולנו למרות שהדבר מוכר לפעמים יש צורך בעזרה מ
Emama

מתי מומלץ לגשת לייעוץ שינה לתינוקות?

אחד מן האתגרים הבולטים בהם כל ההורים פוגשים, הוא אתגר השינה, ויש שיכנו זאת אף 'אימת השינה'. החודשים הראשונים לחייו של התינוק, בן / בת הבית החדשים, מתאפיינים בשעות שינה לא סדירות עד אשר התינוקות מתרגלים לעוררות בשעות היום ולשינה רציפה בשעות הליל.

אולם בפועל אין הדברים עובדים כך, והמציאות מוכיחה כי לתינוקות שלנו יש לוח זמנים משלהם. גם הורים לתינוקות בני שנה ושנה וחצי, מוצאים את עצמם מתמודדים עם סוגיית השינה, ועודם נאבקים עם לילות לבנים או לילות המתחלקים לאינספור קימות מן המיטה למען התינוק ששוב החל לבכות.

מה עושים? יהיו מי שיחליטו שהם מחכים עד אשר הדברים יסתדרו מעצמם, ויהיו מי שיבקשו לצלוח את האתגר וכמה שיותר מהר באמצעות ייעוץ חיצוני.

הייעוץ החיצוני נעשה על-ידי יועצי שינה שמטרתם היא ללמד את ההורים כיצד להתגבר על הסוגייה באמצעות כך שהם לוקחים את היוזמה לידיים שלהם. לא עוד הורה שנשלט על-ידי שעות השינה של התינוק, כי אם הורה שמקנה לתינוק את היכולת להירדם לבד ולישון שנת ישרים.

אך האם הגעתי לנקודה בה אני זקוק/ה ליועצי שינה?

כל מקרה הוא לגופו, והדבר הנכון ביותר עבור כל הורה והורה הוא קודם כל טמון בתחושה האישית.

האם אתם מרגישים שאתם זקוקים לעזרה? שסיוע חיצוני יוכל להקל עליכם החל ממקום שיאפשר לכם פורקן ועד להנחיות פרקטיות שיאפשרו לכם לצלוח את האתגר? אם עניתם על שאלות אלו בחיוב, הרי שדי בכך כדי שתפנו לגורם מקצועי שיסייע.

לצד זאת הרי שניתן למנות מספר תרחישים שיוכלו לאותת כמעין נורה אדומה באשר לסוגיית השינה.

התינוק זקוק לכם בכל פעם בה הוא מתעורר

מוצאים את עצמכם ניגשים פעם אחר פעם לתינוקכם במהלך הלילה? מביאים לו מוצץ, או מכינים לו בקבוק?

במקרים שכאלו, הרי שהתינוק איננו מצליח להרדים את עצמו, והוא זקוק ל'עזרים' שיסייעו לו כדי לשוב אל השינה.

במידה והתינוק לוגם מספר לגימות מן הבקבוק ומיד נרדם, או מקבל מוצץ שהיה סמוך אליו ומיד שם לשנת ישרים, הרי שהדבר מעיד על כך שהוא איננו עצמאי מספיק בשיבה אל השינה. ייעוץ שינה לתינוקות מלמד כיצד להקנות לתינוק את היכולת להירדם לבד; זאת למעשה היכולת העצמאית הראשונה שלו.

התינוק זקוק לכם כדי להיכנס למצב שינה

במקרה המדובר הרי שאנו מתכוונים להרדמת התינוק בשעות הערב או במהלך שעות היום.

גם כאן אנו נגלה שישנם מגוון 'עזרים' או במילים אחרות 'גורמי תלות' להם התינוק זקוק כדי לישון. נדנוד המיטה, העברה לעגלה ונדנודה ומשם אל עבר המיטה, החזקת התינוק בידיים, ליטוף על המצח ואפילו ישיבה בסמוך אל המיטה.

אם אתם מוצאים את עצמכם עושים זאת גם לאחר גיל שנה, הרי שכדאי לדעת שהדבר פתיר בהחלט באמצעות יועצי שינה מקצועיים שיתוו עבורכם את הדרך הנכונה.

בסוף זכרו שמגיע לתינוקכם וגם לכם, לישון שנת ישרים. לשינה ישנה חשיבות עצומה עבור תינוקכם המתפתח, וגם לכם ההורים. השינוי יכול להימצא כבר ממש מעבר לפינה.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.