ממה היא נובעת? ואיך ניתן לטפל בה?
Emama

נשירת שיער אחרי לידה

לידה, בכל המקרים, היא דבר משמח. אלא שהיא כוללת, לא פעם, גם תסמינים שכל אישה הייתה שמחה להיפטר מהם. אחד הנפוצים שבהם הוא נשירת השיער, המתרחשת בחודשים שלאחר הלידה. ממה היא נובעת? ואיך ניתן לטפל בה? על זאת ועוד במאמר הבא.

על הקשר שבין לידה לנשירת שיער

הנקודה הראשונה שחשוב להבהיר היא שנשירת שיער לאחר לידה היא דבר טבעי. עד כמה טבעי? ובכן, כמעט כל אישה תסבול מכך, ברמה זו או אחרת, כארבעה חודשים לאחר הלידה. הנשירה תימשך כחודשיים עד כחצי שנה, ותיפסק מאליה בשלב הזה. יש לציין שנשים מניקות נוטות לסבול פחות מהבעיה הזו.

הסיבה העיקרית לנשירת השיער היא הורמונלית במהותה. כידוע, בשלב ההריון משתנה המצב ההורמונלי בגופה של האישה, כך שזקיקי השיער הופכים לפעילים אף הם – דבר שמתבטא, בין השאר, בצמיחת שיער שופע ומלא בתקופה זו. אולם, לאחר הלידה אותם זקיקים שבים למצב המנוחה שלהם, יחד עם ההורמונים כולם. אחת ההשלכות של זה היא נשירת שיער מוגברת.

סיבות נוספות לנשירה

גם תסמינים אחרים, הנוגעים ללידה, עלולים להביא לנשירת השיער, או לחילופין מגבירים את קצב הנשירה. בין גורמים אלה, ניתן למנות:

  • אנמיה
  • חוסר שינה
  • עייפות
  • תזונה לא מאוזנת
  • דיכאון ומצב רוח ירוד

מכיוון שגורמים אלה מאפיינים גם כך נשים רבות בחודשים שלאחר הלידה, ברור שלא ניתן להימנע מהם לחלוטין. ועדיין, הרי שהקפדה על אורח חיים תקין ככל האפשר, על אף הקשיים הרבים בכך, תאפשר להקטין את חומרת הבעיה. וכאן בדיוק מתחילים לדבר על פתרונות אפשריים להתמודדות עם הנשירה.

אז מה ניתן לעשות?

כפי שטענו מעלה, כשנשירת השיער מתרחשת לאחר הלידה, אין דרך ממשית למנוע אותה. עם זאת, האתגר האמיתי הוא למזער ככל האפשר את הנזק: להקטין את קצב הנשירה, או אפילו הכמות שלה. כמעט תמיד, עמידה באתגר זה תאפשר לאישה לשמור על מראה רענן, ותמנע גם את ירידת הביטחון העצמי המאפיינת, לא פעם, את התקופה הזו.

מספר כלים מהותיים עומדים לצורך התמודדות עם נשירת השיער, כפי שניתן לראות בטבלה הבאה:

סוג הפתרון מה רצוי לעשות? ממה להימנע?
שינוי הרגלי התזונה צרכו מזונות העשירים בויטמינים, במינרלים, בסידן וכן הלאה.

בין השאר, מדובר על פירות, ירקות או בשר.

ניתן בהחלט לשקול גם תוספי מזון, באישור הרופא המטפל.

הימנעו ממזונות מתוקים יתר על המידה (שוקולדים, למשל), או מזון מהיר.

אל תתפתו לעשות דיאטות קיצוניות.

מנוחה הקפידו לשמור על שעות שינה נאותות, למרות כל הקשיים שבוודאי יש בכך. אל תתנו לעומס החיים שלאחר הלידה למנוע מכן את שעות השינה היקרות.

אל תתביישו לבקש עזרה מאחרים בניהול הבית או בגידול הילד

טיפול בשיער עצמו

כאשר מבחינים כי קצוות השיער שרופים או מתפצלים, מומלץ לחתוך אותן.

אפשר בהחלט לרכוש מברשת שיער, ולעסות איתה בעדינות את הקרקפת מדי יום.

רצוי מאד שלא לצבוע את השיער בחודשים אלה, ולא להשתמש במסכות מכל סוג, במסרקים מברזל או במכשירי פן

כמובן שייתכנו גם פתרונות אחרים. בכל אופן, הדבר החשוב ביותר הוא להתאים את תכנית הטיפולים באמצעותו של גורם מומחה בתחום, ובכלל זה טריקולוג או רופא עור. הגורם המקצועי יאבחן את חומרת הבעיה ואת אורח החיים של האישה האמורה, וימליץ לה על הפתרונות שיהיו אידיאליים ביותר בעבורה.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך בנושא נשירת שיער לאחר הריון:

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.