ילדים בגילאים גדולים יגיעו לריפוי בעיסוק לרוב כתוצאה מלקות כלשהי או אירוע בריאותי. לעומת זאת, ריפוי בעיסוק בגיל הרך נועד למנוע מהבעיה להופיע.לכל המידע
Emama

ריפוי בעיסוק לילדים ולגיל הרך

ריפוי בעיסוק הוא תחום טיפול רפואי שיקומי, שמטרתו היא לעזור לאנשים לשפר את התפקוד הנפשי או הפיזי שלהם. הרעיון הוא לתת למטופלים כלים שונים וכך לעזור להם לחזור לתפקוד מלא ועצמאי. ילדים בגילאים גדולים יותר יגיעו לריפוי בעיסוק הרבה פעמים אחרי אירועים בריאותיים, או כתוצאה מלקות כלשהי. לעומת זאת, אצל ילדים בגיל הרך הריפוי בעיסוק נועד להקדים את הבעיה, ולמנוע ממנה להופיע, כך שהילד יוכל להיות מעורב באופן מלא.

מתי כדאי לפנות עם הילד לאבחון?

אם אתם מתלבטים האם צריך לגשת עם הילד שלכם לאבחון, או שלא ממש ברור לכם מה לעשות, הגעתם למקום הנכון. אספנו כאן עבורכם כמה דפוסי התנהגות מחשידים, שהם הם מופיעים אצל הילד שלכם כדאי להגיע לאבחון.

1. קושי בויסות חושי - אם הילד שלכם מגיב לגירויים באופן רגיש מאוד, או שהוא דווקא אדיש מדי, יכול להיות שצריך לגשת לאבחון. הרגישות יכולה להופיע בכל חמשת החושים. ויסות חושי בחוש הראייה הוא למשל רגישות יתר לאור.

2. שיתוף פעולה חברתי - אם הילד שלכם לא תמיד מצליח להתמודד או לתפקד בסיטואציות חברתיות, שווה לעקוב אחרי זה. הקושי בהתמודדות יכול להיות בכל מיני היבטים, החל מההיבט השפתי ועד להיבט ההתפתחותי.

3. תפקוד בסביבה הביתית - אם הילד שלכם מתקשה לתפקד בסביבה הביתית מבחינת התנועה, ואתם רואים שהוא לא מסתדר עם פעילות שדורשת מוטוריקה גסה או עדינה, שווה לגשת לאבחון.

התחומים הנפוצים ביותר בעולם של ריפוי בעיסוק לגיל הרך, הם מיומנות חברתית, מוטוריקה, וויסות חושי. אם אתם חושדים שהילד שלכם סובל מאחד מהם, חשוב מאוד שתדעו שיש פתרון. ריפוי בעיסוק, בדגש על ריפוי בעיסוק לגיל הרך, הוא תחום טיפול מדהים עם הישגים מרשימים. הטיפול נותן מענה לקשיים ולהתמודדות של הילד, ומסייע לו להתקדם ולהשתלב היטב בחברה.

מסגרת הטיפול

אז בואו נצלול לתכל'ס: הפנו אותנו לתחום של ריפוי בעיסוק לילדים, מה עכשיו? הדבר הכי חשוב הוא לבחור באיש הטיפול הנכון. בסופו של דבר, מדובר על תחום רפואי לכל דבר, ולכן אסור להתפשר בשום פנים ואופן. בנוסף, איש טיפול טוב ייעל את התהליך ויעביר אותו בצורה נעימה יותר. כדי לבחור מטפל טוב שווה לשאול ולברר עם חברים ובני משפחה ולשמוע מהם המלצות. העלות לטיפול עומדת על בין מאה לכמה מאות שקלים למפגש. חשוב לדעת שיש השתתפות משמעותית של קופות החולים בטיפול, כאשר לכל קופה הסדרים משלה. הטיפול עצמו מתחיל מהערכת מצב כללית של איש הטיפול, כדי להבין מה ואיך צריך לעשות. לאחר מכן נערכים מפגשים שבהם המטפל מתרגל עם הילד תפקוד ומיומנויות שונות, ולפעמים ההורים גם מקבלים הנחיות לתרגילים שצריך לעשות בבית. כמובן שההורים הם דמויות מפתח בטיפול, והמטפל מדריך אותם איך לייעל אותו יותר במעגלי החיים השונים של הילד. לרוב, כאשר מדובר על הגיל הרך, התהליך לוקח כמה חודשים.

סיכום

הדבר שהכי חשוב לנו להדגיש הוא, שאם הבנתם שיש בעיה, אסור להזניח אותה. אל תנסו לפתור את הבעיה בכוחות עצמכם, או לעבוד בגישה של 'סמוך', ו'הכל יהיה בסדר, הילד יגדל ויתגבר'. מדובר על עניין רפואי לכל דבר, ואם לא מטפלים בו בזמן הוא יוצר פערים וקשיים אצל הילד. מלבד העניין הפיזי, הפערים והקשיים הללו גם יוצרים תסכולים וגובים מחיר נפשי ורגשי. פשוט זכרו שטיפול מקצועי ומדויק יפתור את כל העניין באופן יעיל ביותר, ודי מהר.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.